Ryhmä Rähmä

Ketä he ovat, minne he menevät?

Komentaja nesteytyksessä

Kukaan ei tiedä sitä, tietävätkö aina itsekään. Huhu kylällä kertoo, että he ovat Talvisodassa mottiin jäänyt partio, joka etsii paluuta omien joukkoon. Muitakin tarinoita liikkuu.

Maaliskuun viikolla 11 toiminnan keskiössä heillä on Äkäslompolon vertaistaan hakevat latu-urat. Niitä Rähmä höylää ristiin rastiin, usein yhteensä yli tuhannen kilometrin viikkotahdilla.

Heitä on viisi: Sissi, Kokki, Luti, Täydennysmies ja Komentaja. Työnjako on tarkkaan harkittu ja huolella hiottu. Sissi tiedustelee, Kokki kokkaa, Luti vastaa suhdetoiminnasta ja Täydennysmies paikkaa aukkoja. Komentaja on Rähmän kaiken liikkeellepaneva, kaiken liikkeessä pitävä ja kaiken uupumuksen rajalle asti ajava keskusvoimayksikkö. Mikään ei ole Komentajan mielestä mahdotonta. Kysymys on vain tahdosta.

Rähmä luottaa luomuun. Sen varusteet ja tarveaineet ovat parasta ja varminta mitä luonto tarjoaa. Henkilökohtaisena turvana toimii jousipyssy ja siihen räätälöidyt täsmänuolet. Ravinnepuolella Rähmä luottaa samaten luonnon antimiin: mm. voimia palauttavaan nesteytykseen Rähmä kuulopuheiden mukaan käyttää tuoretta ahman verta suoraan suuhun tankaten.

Rähmä toimii pääosin näkymättömästi sulautuen muiden hiihtäjien joukkoon. Viikon 11 perjantai on poikkeus. Silloin Rähmä ilmaantuu kaikessa vaikuttavuudessaan Äkäslompolon koko hiihtokansan nähtäväksi suorittaen "Partiohiihto jousin"-perinnemarssin: suksin, lumipuvuissa, jousipyssyt olalla. Marssi alkaa Äkäshotellilta päätyen Kesängin keitaan laavulle. - Rähmän seuraava "Partiohiihto jousin" on perjantaina 17. maaliskuuta 2023 klo 10 alkaen. Keitaalle saavutaan klo 11.

Partiohiihto päättyy näyttäytymiseen paraatiasussa monotansseissa.